!sQQnOLIqRaorgOjAWH:matrix.org

Fablab Amersfoort

84 Members
17 Servers

Load older messages


Timestamp Message
26 May 2020
11:45:01@diana:matrix.orgDianaOver de kapjes: ze zijn beschikbaar, laten we ze gebruiken. Ze zijn best comfortabel, ik zie het probleem niet.
11:45:13@diana:matrix.orgDianaZekere voor het onzekere enzo
11:50:20@kvoeveren:matrix.orgKees van OVoor mijzelf realiseer ik me dat de stringente maatregelen hebben gezorgd dat de reproductie factor (welke lijdt tot de exponentiele groei) onder de 1 kwam. Hierdoor is overbelasting van de gezondheidszorg voorkomen. Economische en sociale druk noodzaken tot het verlichten van maatregelen. Hierdoor zal de reproductie oplopen. Laten we hopen dat deze desondanks < 1 kan blijven. Mechanismen van overdracht zijn bij mijn weten deels nog onduidelijk. Zolang er geen vaccin is wordt resistentie opgebouwd door een infectie door te maken. Het is te hopen dat er snel medicijnen komen voor de ernstige verschijnselen en de mogelijk desastreuze gevolgen daarvan. Bij een deel is er geen kruid tegen gewassen en staat in dergelijke gevallen de gezondheidszorg met lege handen.
11:51:11@matthijs:matrix.orgMatthijs KooijmanKapjes gebruiken lijkt me geen probleem, maar dat is nog iets anders dan ze verplicht stellen. Een potentieel probleem is dat kapjes misschien ook de besmettingsgraad kunnen verhogen (vanwege verkeerd gebruik, of een onterecht gevoel van veiligheid waardoor de 1,5m niet meer gehandhaaft wordt, etc.). Geen idee hoe groot dat risico in de praktijk is, maar het lijkt me iig iets genuanceerder dan "baat het niet dan schaadt het niet"
11:56:17@kvoeveren:matrix.orgKees van ONog maar kort geleden vroegen medewerkers in de gezondheidszorg zich af hoe het zat. Moest de witte dan wel de gekleurde kant naar buiten. In hun omgeving werd het wisselend gedragen. Naast onzekerheid blijkbaar enige onkunde en ook geen interne collegiale correctie. Beschikbaarheid is 1. Kennis en overdracht van de juiste wijze van gebruik is duidelijk een punt dat niet altijd voldoend aan bod komt.
11:58:35@fakkelplemp:matrix.orgPieter v D
In reply to @erikvr:matrix.org

Geen vrije keuze. Als we het doen is het voor iedereen. Mensen hangen toch langdurig boven de machines. Minder kans dat ze op onze mooie apparatuur kwijlen.

Overigens wil ik iedereen er nog even aan herinneren dat we tijdens een vergadering hebben afgesproken dat als we naar het FabLab gaan dat we dit op de riot zetten zodat anderen hier rekening mee kunnen houden.

Dat gezegd hebbende, ik ga nu richting FabLab.

excuus, niet de notuelen gelezen, ik ben nu in het fablab om zo met een bezoeker perspex te snijden en graveren, kan waarschijnlijk ook op de kleine.
12:04:24@migimli:matrix.orgMichielhoi Team fablab: ik ben tot mijn spijt niet in staat om vanavond mee te doen, zit een avondje zonder communicatiemiddelen. denk dat fablab weer actiever zijn slim en goed is voor te buitenwereld, iets als fablab open als je net als op terras/restaurant een reservering maakt. dan ook een controlegesprek, zoals de horecaprotocollen doen. de middentafels even weg helpt zeker afstand houden makkelijker te handhaven denk ik? wel even goed kijken hoe je wil omgaan met de keuken/afwasmachine enz dan wel handig/verstandig! voor in de ideeenbus: is het een idee om als fablab via Jitsi een workshop te doen ? wat kunnen we samen organiseren zodat je toch samen bezig bent en het goed is om dat samen te doen? dan niet te complex: solderen van een rfm95 zou ik niet in een workshop doen bijvoorbeeld.. samen in een workshop door blender gaan om een klein 3d objectje te maken/ontwerpen zou kunnen, dan kijken of een labmanager die kan printen om later op te halen? hebben we wel workshop begeleiders nodig en leuke onderwerpen?
12:12:44@kvoeveren:matrix.orgKees van OMichiel: Vanavond? Heb ik iets gemist (los van sociaal contact dan)? Mogelijk doel je op overleg van dinsdag 2 juni?
12:13:20@migimli:matrix.orgMichielik kreeg van pieter een vraag of er vanavond bij het overleg was?
12:13:44@migimli:matrix.orgMichielals dat volgende week is moet ik even kijken :)
12:14:17@kvoeveren:matrix.orgKees van OIk kopieerde uit Pieters email.
12:19:38@diana:matrix.orgDianais volgende week, die vergadering
13:06:08@erikvr:matrix.orgErikvR

Ik denk dat we kapjes gewoon verplicht moeten maken. of mensen het nu verkeerd gebruiken of niet. We kunnen mensen altijd scholen in het gebruik. Wat ook belangrijk is is dat we naar buiten (handhaving) kunnen laten zien dat we er alles aan doen om het goed en zo veilig mogelijk te organiseren.

FabLab is opnieuw ingericht. Zitplaatsen zijn met een sticker aangegeven. Met de aanwezige overlegd en 3 personen in het FabLab lijkt ons de maat. In de praktijk hebben we zelden meer bezoekers tegelijk.

Volgende week interessante vergadering lijkt me.

13:25:47@matthijs:matrix.orgMatthijs Kooijmandiana: Zie mailtje van Corine Sneep, heb jij nog nadere afspraken met haar gemaakt? Laatste mailtje naar haar wat ik zie is dat jij vraagt of ze idd wil dat jij wat voor haar gaat printen?
14:33:00@berndoschelda:matrix.orgberndoschelda@diana:matrix.org: Ik heb het model van Corine Sneep bekeken . Duurt 1 uur en is 13 gr. Zal ik het printen?
14:35:04@berndoschelda:matrix.orgberndoscheldaMondkapje ben ik voor. Ben laatste tijd druk oorbeschermer aan het printen. Neemt druk af van elastiek achter de oren. Zal er 3 op bureau leggen voor intern gebruik.
15:47:37@diana:matrix.orgDianaja fijn als je het even wilt printen, ik kom er niet aan toe.
15:47:51@diana:matrix.orgDianaIk had verwacht al filament te hebben, maar dat is al een week in de post.
15:54:30@diana:matrix.orgDianaNet een plantenspuitje gekocht voor schoonmaakspul. Nu nog iets desinfecterends voor erin. Erik heeft een grote rol keukenpapier gebracht.
15:55:56@berndoschelda:matrix.orgberndoschelda@diana:matrix.org: Check! Wil je vragen welke kleur ze wil? Er is zwart /rood / blauw / roze of goud.
16:10:00@matthijs:matrix.orgMatthijs Kooijmanberndoschelda: Misschien handiger om zelf even te mailen? Dan weet ze meteen dat jij er mee aan de slag gaat? (tenzij diana al meer weet, natuurlijk)
16:38:33@diana:matrix.orgDianazwart
17:38:39@berndoschelda:matrix.orgberndoscheldaIk heb contact gelegd. Komt goed
19:02:10@jorisammerlaan:matrix.orgjorisammerlaanIMG_20200526_205604.jpg
IMG_20200526_205604.jpg
19:03:01@jorisammerlaan:matrix.orgjorisammerlaanHeb deze lamp jaren terug ook al gedeeld, maar heb er laatst eindelijk een gevonden. Is gewoon een filament-print, die dikker is op de donkere delen :)
19:03:51@jorisammerlaan:matrix.orgjorisammerlaanDacht dat jullie het leuk zouden vinden om te horen hoe het nou werkt, en misschien zelf iets soortgelijks te maken ^^
19:57:36@diana:matrix.orgDianao daar heb ik er ook 2 van
19:57:46@diana:matrix.orgDianaen ook al een printfile gevonden
19:58:04@diana:matrix.orgDianaik wilde ze gaan printen voor het Knopjesmuseum
20:49:16@matthijs:matrix.orgMatthijs Kooijmancool

There are no newer messages yet.


Back to Room List